19:53 25.06.2021

У МЗС України вітають продовження економічних санкцій проти РФ

2 хв читати
У МЗС України вітають продовження економічних санкцій проти РФ

Заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова вітає продовження економічних санкцій проти РФ до січня 2022 року.

"Вітаю політичне рішення Європейської Ради продовжити термін дії економічних санкцій стосовно РФ до січня 2022 року. Як сторона конфлікту Російська Федерація повинна неухильно виконати Мінські домовленості і забезпечити відведення військ від кордонів України і з тимчасово окупованого Криму", - написала Джапарова на сторінці в Twitter.

Раніше голова Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що ЄС вирішив продовжити економічні санкції проти РФ.

"Ми продовжили дію економічних санкцій проти Росії. Москва повинна виконати свою роботу, націлену на виконання Мінських домовленостей", - написав він у Twitter.

Економічні санкції ЄС проти Росії продовжуються на кожні півроку після політичних рішень самітів Євросоюзу на основі оцінки ходу виконання Мінських домовленостей з врегулювання конфлікту в Україні за повідомленнями країн-учасниць "нормандського формату" - Німеччини і Франції.

Економічні санкції були спочатку введені 31 липня 2014 року терміном на рік у відповідь на "дії Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні". Потім ці заходи були посилені у вересні 2014 року.

На засіданні 19 березня 2015 року Європейська рада ухвалила рішення зв'язати терміни дії економічних санкцій з повною реалізацією Мінських домовленостей, яка, як було передбачено на той час, мала здійснитися до 31 грудня 2015 року.

З урахуванням того, що ці плани не збулися, Рада ЄС продовжила економічні санкції до 31 липня 2016 року. З липня 2016 року ці обмежувальні заходи продовжувалися кожні шість місяців.

Економічні санкції включають: обмеження доступу на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для п'яти російських фінансових установ з мажоритарною часткою держави у статутному капіталі та їх дочірніх підрозділів, в яких ці організації мають мажоритарну частку і які засновані за межами ЄС, а також для трьох великих російських енергетичних компаній і трьох оборонних компаній; експортну і імпортну заборону на торгівлю зброєю; введення заборони на експорт до Росії товарів подвійного призначення для військових потреб або для російської армії; обмеження доступу Росії до окремих, що мають стратегічне значення технологій та послуг, які можуть використовуватися для розробки і видобутку нафти.

Крім економічних санкцій, щодо Росії діють інші обмежувальні заходи ЄС як реакція на українську кризу: індивідуальні заходи і заходи в зв'язку з "незаконною анексією Криму і Севастополя".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА