19:00 28.06.2021

Порошенко застеріг владу від порушення Конституції: Це не "шведський стіл", це фундамент державності України

2 хв читати
Порошенко застеріг владу від порушення Конституції: Це не "шведський стіл", це фундамент державності України

Конституція - це не "шведський стіл", вона працює як цілісний законодавчий організм, "вищі інтереси" не можуть бути виправданням для її порушення, сказав п'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Ювілей Конституції – це для народу, а для влади це означає тільки одне – час звітувати... На жаль, влада не вважає потрібним звітувати і це не додає оптимізму, тому що владі нема з чим звітувати, влада ґвалтує і порушує Конституцію", - наводить слова Порошенка після урочистого засідання Верховної Ради з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції прес-служба "Євросолідарності".

Порошенко зазначив, що в статті 107 Конституції "чітко написано, що Рада національної безпеки і оборони України є консультативним, контрольним і координаційним органом".

"Вона по Конституції не може видавати нічого того, що на сьогоднішній день намагається робити Зеленський, і тим більше не можна цього застосовувати до українських громадян", - наголосив п'ятий президент.

Він також розкритикував ініціативи від "Слуги народу", щодо того, що рішення РНБО не можуть бути оскаржені громадянами України через суд.

"Стаття друга, де зазначається непорушність суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Мені здається, окремі радники Володимира Зеленського її не читали, бо збираються через референдум руйнувати наш суверенітет, руйнувати нашу територіальну цілісність – або з причин некомпетентності і дилетантства, або з причин неповаги до нашої держави...", - вважає Порошенко.

Лідер партії додав, що "Конституція - це не" шведський стіл ", де ти можеш підійти, другу або третю статтю вибрати, а 106-ю, де обмежені права президента, не читати".

"Конституція – це не "шведський стіл", де ти можеш підійти, другу чи третю статтю вибрати, а 106-ту, де обмежені права президента, не читати. Конституція тим і цінна, що вона працює тільки як цілісний законодавчий базовий державницький організм, фундамент державності України. І тому цінність Конституції полягає в тому, що там мають одночасно працювати всі статті. Включно з тими, що були запроваджені під час моєї каденції, і найосновніше – це є те, що всі органи державної влади мають докладати всіх зусиль для руху нашої країни, для інтеграції в Європейський Союз і Північноатлантичний Альянс", - резюмує п'ятий президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА