19:33 28.06.2021

Білорусь відкликає свого постпреда в ЄС для консультацій, рекомендує главі представництва Євросоюзу виїхати в Брюссель

2 хв читати
Білорусь відкликає свого постпреда в ЄС для консультацій, рекомендує главі представництва Євросоюзу виїхати в Брюссель

Мінськ у відповідь на санкції забороняє в'їзд до Білорусі представникам євроструктур, відкликає для консультацій свого постпреда при ЄС.

"Постійний представник Республіки Білорусь при ЄС відкликається до Мінська для консультацій. Главі представництва ЄС в Республіці Білорусь також запропоновано виїхати в Брюссель для консультацій, щоб довести своєму керівництву позицію білоруської сторони про неприйнятність санкційного тиску", - йдеться в заяві МЗС Білорусі в понеділок.

Крім того, наголошується в заяві, "повторно буде заборонено в'їзд до Білорусі представникам євроструктур і особам з країн Європейського союзу, які сприяли введенню обмежувальних заходів".

У заяві сказано, що "білоруська сторона продовжує напрацювання інших заходів реагування, зокрема економічного характеру".

"Ми сподіваємося, що посадові особи ЄС та його держав-учасників усвідомлюють ущербність і безперспективність рішень про застосування силового підходу у відносинах з Білоруссю. Пропозиції білоруської сторони про розвиток діалогу, взаємодії та співпраці з Європейським союзом на основі принципів рівноправності і взаємної поваги залишаються чинними", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, Рада Євросоюзу 24 червня офіційно ухвалила рішення про введення секторальних санкцій щодо Білорусі. Санкції стосуються, зокрема, торгівлі калійними добривами, нафтопродуктами, тютюновими виробами, вводиться заборона на доступ білоруського уряду і держбанків на фінансовий ринок Європи.

Заборона поширюється на контракти, укладені після 25 червня 2021 року.

ЄС оголосив про плани ввести секторальні санкції проти Білорусі після травневого інциденту з примусовою посадкою в Мінську літака авіакомпанії Ryanair, що летів рейсом Афіни - Вільнюс, і затримання білоруського опозиціонера Романа Протасевича.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Нетаньягу після ухвалення РБ ООН резолюції про припинення вогню в Газі скасував візит делегації Ізраїлю в США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА