12:34 29.06.2021

Арахамія: "Слуга народу" підтримає законопроект про ВККС із усіма рекомендаціями Венеціанської комісії

2 хв читати
Арахамія: "Слуга народу" підтримає законопроект про ВККС із усіма рекомендаціями Венеціанської комісії

"Слуга народу" підтримає законопроект №3711-д "Про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) України" з рекомендаціями Венеціанської комісії, заявив голова фракції Давид Арахамія.

"Очевидно, що судова реформа з самого початку має бути легітимною і для українського суспільства, і для міжнародної спільноти. І тому парламент має ухвалити ту версію законопроекту, яку підготував парламент на основі всіх рекомендацій Венеціанської комісії, зокрема, про вирішальний голос міжнародних представників під час відбору членів ВККС. Фракція "Слуга народу" підтримає такий законопроект з усіма рекомендаціями", - сказав Арахамія агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Києві.

Він зазначив, що за таку версію законопроекту виступає і президент України Володимир Зеленський.

За словами Арахамії, перезапуск ВККС дасть змогу змінити суддівську систему, яка роками консервувалась у власних проблемах.

"Ми маємо дати старт судовій реформі. Законопроект про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів - саме той документ, з якого ця реформа має розпочинатися. Він змінить підхід до формування кадрової судової системи. Крім того, після відновлення ВККС робота понад двох тисяч суддів, зокрема у столичному окружному суді, буде оцінена. Це і стане елементом очищення суддівського корпусу від нечесних суддів", - наголосив народний депутат.

Арахамія також нагадав, що у Верховній Раді до другого читання готується законопроект №5068 про порядок обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя. Він наголосив, що під час його ухвалення також будуть враховані рекомендації міжнародної спільноти.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", народні депутати у вівторок продовжують розглядати у другому читанні законопроект про відновлення ВККС (№3711-д).

Як раніше повідомлялося, Верховна Рада почала розглядати його 18 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА