09:16 01.07.2021

Усі питання щодо України вирішуються лише в Україні та українською державою - Зеленський про слова Путіна щодо "зовнішнього управління"

2 хв читати
Усі питання щодо України вирішуються лише в Україні та українською державою - Зеленський про слова Путіна щодо "зовнішнього управління"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що всі питання щодо України вирішуються лише в Україні та українською державою, про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи висловлювання президента Росії Володимира Путіна про те, що "Україна перебуває під зовнішнім управлінням США, Німеччини та Франції".

"У реальному світі всі питання щодо України вирішуються виключно в Україні та українською державою, а точно не у будь-якій сусідній країні і точно не "тіньовими посередниками", які наразі перебувають під домашнім арештом або в розшуку", - сказав Зеленський.

Зеленський підтвердив, що готовий зустрітися з Путіним, "якщо його справді цікавить вирішення низки кризових питань, які об'єктивно існують у двосторонніх відносинах України та Росії".

На думку Зеленського, теза про будь-яке "зовнішнє управління" є виключно пропагандистською мантрою для внутрішнього споживача в самій Росії.

"Додам, що як показав нещодавній саміт США-Росія, питання України не вирішуються навіть у форматі прямої комунікації американського та російського президентів. Як це було, давайте говорити відверто, практично завжди. Сьогодні все працює інакше. Консультації̈ з Україною до саміту і публічне озвучування узгодженої з нами позиції. Це однозначно свідчить про те, що суб'єктність нашої держави значно посилилась. Чому це відбулось? Тому що суб'єктність держави завжди зростає тоді, коли ти готовий публічно, регулярно та на системному рівні захищати позицію своєї держави. І не розмінювати репутацію держави на якісь ситуативні профіти для себе особисто", - додав він.

Президент нагадав, що 12 липня відбудеться його особиста зустріч із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а наприкінці липня будуть прямі переговори з президентом США Джо Байденом.

Зеленський також зазначив, що його особисто не "чіпляє" фраза Путіна про те, що "сенс говорити із Зеленським, якщо все вирішується у Вашингтоні?".

"Це виглядає так, якби я, наприклад, сказав: "А навіщо росіянам вибори, пряма демократія, якщо все вирішується виключно в Кремлі?" - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА