11:37 02.07.2021

Тимошенко закликала українців не продавати земельні паї

2 хв читати
Тимошенко закликала українців не продавати земельні паї

Лідерка політичної партії "Батьківщина" і народний депутат від однойменної фракції Юлія Тимошенко закликала українців не поспішати з продажем земельних паїв, оскільки команда політсили разом з українськими аграріями продовжує боротися проти продажу сільськогосподарських земель, повідомляє прес-служба "Батьківщини" п'ятницю.

За словами Тимошенко, боротьба за захист української землі триватиме навіть попри те, що влада заблокувала розгляд справи про неконституційність "земельного" закону Конституційним Судом, а представники "слуг народу" в ЦВК відмовили в проведенні референдуму з цього питання.

"Блокуючи засідання Конституційного Суду, влада зірвала розгляд справи про неконституційність закону про розпродаж сільськогосподарської землі. У проведенні "земельного" референдуму ініціативній групі, до якої входять 11 тисяч українців, відмовила не Центральна виборча комісія, а лише частина ЦВК, делегована партією "Слуга народу", - заявила з цього приводу Тимошенко.

На її переконання, не народ України має ініціювати референдум щодо землі, а президент, уряд та монобільшість, які ухвалили рішення про розпродаж чорноземів, не запитавши думки народу.

"Зараз у багатьох областях України з власної ініціативи збираються фермери і направляють президенту звернення із закликом негайно призупинити цей закон, організувати максимально широке, відкрите, рівне обговорення, а також вони просять не ухвалювати жодного рішення щодо землі й винести його на всеукраїнський референдум", - повідомила Тимошенко.

Вона також зазначила, що команда "Батьківщини" допомагає громадам мобілізувати сили, щоб чинити опір можливим злочинам із землею.

"Зараз всі партії, які розуміють, що проти країни відбувається масштабний злочин стосовно розпродажу землі, мобілізують громади, щоб вони взяли під контроль "земельне" питання і не давали можливості забирати землю, в тому числі видобувати корисні копалини, які за Конституцією належать народу", - резюмувала лідерка "Батьківщини".

Вона також закликала українців захищати свої права і в жодному разі не продавати свої земельні паї.

"Допоки ми не зупинимо цю аферу, дуже прошу - в жодному разі не продавайте свої паї. Тримайте їх, захищаючи Україну й українську землю", - зазначила Тимошенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА