11:33 06.07.2021

Адміністрація Байдена працює над переглядом санкційної стратегії США - WSJ

2 хв читати
Адміністрація Байдена працює над переглядом санкційної стратегії США - WSJ

Адміністрація американського президента Джо Байдена має намір до кінця літа завершити перегляд санкційної політики США, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі з суттю справи.

За даними співрозмовників WSJ, стратегія Байдена розрахована на те, щоб відійти від масштабних кампаній із чинення тиску, уникати стороннього економічного збитку, а також на спільні дії з союзниками.

Зокрема, адміністрація Байдена розраховує на співпрацю з союзниками в тому, що стосується санкцій щодо Китаю, Росії і Білорусі.

"Перегляд цієї політики вказує на жорсткий відхід від позиції адміністрації Трампа, яка впроваджувала санкції як інструмент зовнішньої політики частіше, ніж будь-яка інша колишня адміністрація, в спробі чинити економічний тиск на супротивника - під прицілом виявлялися найрізноманітніші сектори економік Ірану, Північної Кореї, Венесуели", - зазначає WSJ.

"Водночас тиск із боку США не привів до значної зміни поведінки противників, що викликало питання щодо цінності санкцій як окремо взятого інструменту", - наголошує видання.

На думку адміністрації Байдена, продовжує WSJ, використання санкцій має бути частиною більш широких дипломатичних зусиль, зокрема з урахуванням співпраці з союзниками і використання інших форм переконання для досягнення зовнішньополітичних цілей.

"Елементи нової стратегії проглядаються в серії дій, зокрема у запланованому ослабленні економічних санкцій щодо Ірану", - пише видання.

"Представники адміністрації Трампа заявляють, що адміністрація Байдена розбазарює дипломатичні важелі, збудовані в колишні чотири роки, й особливо це стосується ядерної програми Ірану. Ці чиновники висловлюють занепокоєння тим, що ставка на міжнародний консенсус й очікування союзників зажадають політичних компромісів, що може підірвати національну безпеку США", - зазначає WSJ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА