13:57 06.07.2021

Данілов: Франція й Німеччина несуть моральну відповідальність за окупацію Росією частини Грузії та України

1 хв читати
Данілов: Франція й Німеччина несуть моральну відповідальність за окупацію Росією частини Грузії та України

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов заявив, що Франція й Німеччина несуть моральну відповідальність за окупацію Росією частини територій Грузії та України через блокування у 2008 році в Бухаресті надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

"Наші міжнародні партнери дорікають нам, що у нас не долається корупція. У інших країнах теж є корупція. Французи, наприклад, у 2008 році займалися переговорами між Грузією і Росією, і в результаті грузини втратили частину території, а французи отримали замовлення на "Містралі" від Росії. Не знаю, чи отримали вони щось за частину Донецької та Луганської областей і Крим, але моральна відповідальність є", - заявив Данілов в інтерв'ю українському виданню Forbes.

Він додав, що "Росія напала на Грузію та Україну, після того як Франція і Німеччина у 2008 році в Бухаресті заблокували нам План дій щодо членства в НАТО".

"Коли в Києві зустрічаємося в закритому режимі з німецькими і французькими представниками, я їм про це говорю", - зазначив Данілов.

Водночас, за словами секретаря РНБО, "останнім часом Німеччина змінила свій тон". "Україна зараз повертає свою суб'єктність, із нами починають спілкуватися, нас починають сприймати окремо від Росії", - сказав Данілов.

Джерело: https://forbes.ua/company/novaya-vetv-vlasti-kak-rabotaet-snbo-kotoroe-vvodit-sanktsii-protiv-grazhdan-ukrainy-intervyu-s-alekseem-danilovym-06072021-1969

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА