18:27 07.07.2021

Литва як крок у відповідь висилає із Вільнюса більшість білоруських дипломатів - МЗС

2 хв читати
Литва як крок у відповідь висилає із Вільнюса більшість білоруських дипломатів - МЗС

Міністерство закордонних справ Литви у середу оголосило про висилку основної частини дипломатичного персоналу, що працює в посольстві Білорусі у Вільнюсі у відповідь на аналогічний крок Мінська.

Глава МЗС Габріелюс Ландсбергіс повідомив, що Литва дозволила Білорусі залишити в країні одного консульського працівника і трьох технічно-адміністративних працівників, передає агентство BNS.

Мінськ через недружні дії Вільнюса скоротить до мінімуму дипломатичне представництво Литви в Білорусі, повідомили в міністерстві закордонних справ республіки за підсумками виклику до МЗС тимчасового повіреного в справах Литовської Республіки в Білорусі Асти Андіяускене.

"До тимчасового повіреного в справах доведена інформація про рішення Білорусі скоротити до мінімуму дипломатичне представництво Литви в нашій країні на період до скасування нею вчорашньої та інших недружніх ініціатив, що розпалюють конфронтацію у відносинах із Білоруссю", - йдеться в повідомленні білоруського зовнішньополітичного відомства.

Андіяускене була викликана до МЗС "у зв'язку із систематичними недружніми діями Литви, які грубо порушують Договір про добросусідство та співробітництво між Україною та Республікою Білорусь та Литовською Республікою", зазначили у зовнішньополітичному відомстві Білорусі.

"Литовському дипломату наголошено, зокрема, на категоричній неприйнятності заяв керівництва МЗС Литви про наділення деяких ефемерних структур у вигляді офісу т. зв. Білоруського демократичного представництва у Вільнюсі офіційним дипломатичним статусом. Вищезазначене рішення Литви продовжує серію зроблених останнім часом офіційним Вільнюсом безглуздих і відверто ворожих кроків, які прямо суперечать духу та рівню добросусідських відносин і підривають двостороннє співробітництво", - йдеться у повідомленні.

Рішення МЗС Литви у Мінську вважають "нікчемним за своїми міжнародно-правовими підставами та наслідками". "Надання завідомо нелегітимним структурам уявного офіційного статусу так і залишиться ілюзорною спробою сформувати паралельну реальність", - заявили у МЗС Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА