15:08 09.07.2021

У Раду проходять п'ять партій, лідирує в електоральному рейтингу "Слуга народу" – дослідження

2 хв читати
У Раду проходять п'ять партій, лідирує в електоральному рейтингу "Слуга народу" – дослідження

П'ять партій – "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа – За життя", "Батьківщина", "Сила і честь", – подолали б п'ятивідсотковий бар'єр, якби вибори до Верховної Ради проходили найближчої неділі, свідчать результати соціологічного дослідження центру SOCIS, проведеного 25-30 червня 2021 року.

За даними соцопитування, серед тих, хто визначився і піде на вибори, 24,8% опитаних готові підтримати "Слугу народу", 18,1% – "Євросолідарність", 13,3% – ОПЗЖ, 10,8% – "Батьківщину", 8,3% – партію "Сила і честь".

При цьому політсила "Українська стратегія Гройсмана"отримала б підтримку 4,9% українців, партія "Свобода" – 3,6%, партія Шарія – 2,9%, партія "Голос" – 2,9%, партія "Наші" – 2,1%, Радикальна партія Ляшка – 2%, партія "За майбутнє" – 1,6%, "Опозиційний блок" – 1,5%, "Пропозиція " – 0,7%. За іншу політсилу віддали б голос 2,6% опитаних.

Відповідаючи на запитання, хто зараз є "реальною опозицією" до нинішньої влади в Україні, 29,5% назвали "Євросолідарність", 24,8% – ОПЗЖ, 13,7% – "Батьківщину", 4,5% – "Голос", 1,8% – іншу партію.

Дослідження проводилося методом телефонного опитування САТІ (computer assisted telephone interviewing) з використанням планшетів. Було опитано 2000 респондентів старших за18 років на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій Криму та ОРДЛО. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення.

Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал з імовірністю 0,95): (довірчий інтервал): +/- 2.4% для показників близьких до 50%, +/- 2.1% для показників, близьких до 25%, похибка +/- 1.5% – для показників близьких до 10% і +/- 1.1% – для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА