07:42 10.07.2021

Байден заявив, що задоволений розмовою з Путіним

2 хв читати
Байден заявив, що задоволений розмовою з Путіним

Президент США Джо Байден заявив, що його телефонна розмова з президентом РФ Володимиром Путіним, яка відбулася в п'ятницю, пройшла успішно.

"Все пройшло добре. Я налаштований оптимістично", - сказав він журналістам у Білому домі.

При цьому на питання, чи будуть США вживати заходів у відповідь на кібератаки, Байден відповів: "Так". Розвивати цю думку американський президент не став.

Байден повторив, що США очікують від інших країн допомоги в боротьбі з кіберзлочинцями. Також, відповідаючи на питання про кібератаки на США, він повідомив, що обговорив під час бесіди з Путіним створення каналу комунікації у випадках, коли "події, які відбуваються в одній країні, впливають на другу країну".

Раніше в п'ятницю Білий дім повідомив, що Байден під час телефонної розмови з Путіним закликав РФ вживати заходів проти хакерів, які використовують віруси-вимагачі.

"Президент Байден наголосив на необхідності того, щоб Росія вжила заходів щодо припинення діяльності угруповань, які використовують віруси-вимагачі і діють з Росії, і наголосив, що він сповнений рішучості продовжувати боротьбу з глобальною загрозою, що походить від комп'ютерних програм-вимагачів", - наголошується в ній.

У заяві також йдеться, що США вживатимуть усіх необхідних заходів для захисту від кібератак.

"Сполучені Штати здійснюватимуть усі необхідні дії для захисту свого народу і стратегічно важливої інфраструктури", - наголошується в заяві.

Напередодні представник Білого дому Джен Псакі заявила, що якщо російська влада не зможе протидіяти на своїй території хакерам, які загрожують іноземним компаніям за допомогою вірусів-вимагачів, то Вашингтон сам опікуватиметься вирішенням цього завдання. Псакі тоді ж додала, що США підтримують контакти щодо цього питання з високопоставленими російськими офіційними особами.

У ніч на 3 липня повідомлялося, що компанія Kaseya, яка базується в США, піддалася потенційно дуже масштабній кібератаці із застосуванням вірусу-здирника. Хакерська атака торкнулася компаній, прямо або побічно пов'язаних із Kaseya. Kaseya займається віддаленим контролем за програмами своїх клієнтів: постачальників інтернет-послуг для бізнесу.

Пізніше агентство Bloomberg з посиланням на експертів у сфері кібербезпеки повідомило, що хакери почали вимагати від Kaseya викуп у розмірі $70 млн біткойнів.

Псакі на брифінгу в п'ятницю пояснила, що під час розмови Байдена з Путіним "пильну увагу було приділено цій атаці".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА