12:36 10.07.2021

Гройсман: стратегічної співпраці України з Китаєм бути не може – у нас не збігаються інтереси

2 хв читати
Гройсман: стратегічної співпраці України з Китаєм бути не може – у нас не збігаються інтереси

Лідер політичної партії "Українська стратегія Гройсмана", колишній прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначає, що поки що стратегічних інтересів з Китаєм в України бути не може, а політики, які привітали Комуністичну партію Китаю зі 100-річчям, повинні або визнати себе комуністами, або "відкликати" свої привітання.

Як наголосив Гройсман в ефірі каналу "Еспресо", Україна – одна з тих країн, які найбільше постраждали від комуністичного режиму, і мільйони людей поклали свої життя в боротьбі з комунізмом.

"Ми з вами, наші предки, 100 років боремося з комуністичним режимом, і 30 років ми боремося за наше майбутнє в Європі, але зараз я бачу політиків, які вітають з 100-річчям Компартію Китаю, особливо правляча "Слуга народу"! Це політична шизофренія, на жаль. Я вимагаю від кожного політика, який оди співає Компартії Китаю, або чесно вийти і визнати себе комуністом, що має причетність до тоталітарного режиму, або відкликати свої вітання", – сказав Гройсман.

На думку політика, Китай є і залишається торговельним партнером України, але стратегічної співпраці з Китаєм поки що бути не може.

Гройсман також додав, що серйозних вкладень від Китаю чекати не варто, а місце України – "в Лізі сильних, демократичних європейських держав".

"Як можна визнавати США стратегічним партнером одночасно з Китаєм? Україна має свої інтереси. І вони не збігаються з інтересами Китаю. Ми хочемо інтегруватися в ЄС, і політичної взаємодії з Китаєм бути не може. Ми можемо продавати продукцію в Китай, але пам'ятати про те, що є загроза: Китай – партнер Росії, а Росія – країна-агресор. І ми туди навіть голову не повинні повертати", – заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА