11:57 13.07.2021

Закон про медичний канабіс забезпечить ліками понад 2 млн хворих - Рудик

2 хв читати
Закон про медичний канабіс забезпечить ліками понад 2 млн хворих - Рудик

Препаратами з медичного канабісу на сьогодні лікують хворих у 60 країнах світу, тому Україна має наслідувати приклад розвинених держав і надати понад двом мільйонам українців можливість отримати необхідні їм ліки, зазначає лідер партії "Голос", народний депутат Кіра Рудик.

"Ми закликаємо підтримати легалізацію медичного канабісу. У такий спосіб українські пацієнти отримають доступ до безпечного лікування за рецептом лікаря. Крім того, закон регулюватиме виробництво медичних препаратів. Наразі понад 2 млн українців із онкологічними захворюваннями, епілепсією та іншими хворобами потребують ліків на основі канабісу, які можуть полегшити біль, налагодити сон та зменшити судоми", - пояснила Рудик у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона також нагадала, що партія "Голос" першою порушила у парламенті питання про необхідність ухвалення закону про легалізацію медичного канабісу.

Рудик зазначила, що препарати на основі канабісу виписуватимуться лише лікарем і в обмежених дозах для лікування пацієнтів із важкими хворобами. Тому людям із наркотичною залежністю ліки з канабісу будуть недоступні.

"Препарати конопель із ТГК (тетрагідроканабінол) можна буде споживати та поширювати лише під суворим контролем МВС та МОЗ, так само як опіати: за червоним рецептом лікаря. А ось препарати конопель із КБД (каннабідіол) продаються без контролю, як у всьому цивілізованому світі. Для препаратів із ТГК обмеження точно будуть. Адже у кожного препарату є і корисні властивості, і побічні ефекти. Перелік захворювань та схема застосування буде визначена законодавством і урядом", - уточнила депутат.

Лідер "Голосу" нагадала, що понад 60 країн світу використовують канабіс у медичних та наукових цілях. Використання лікарських засобів на основі конопель дозволено у США та Великій Британії, а також у більшості країн Європи: Австрії, Франції, Німеччині, Італії, Швеції, Швейцарії, Польщі та інших.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА