12:59 13.07.2021

Зеленський: Обов'язково знайдемо час, проаналізуємо статтю Путіна й дамо відповідь

2 хв читати
Зеленський: Обов'язково знайдемо час, проаналізуємо статтю Путіна й дамо відповідь

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що має намір дати відповідь на опубліковану статтю президента РФ Володимира Путіна "Про історичну єдність росіян і українців" у майбутньому.

"Ми обов'язково проаналізуємо цю статтю, щойно я знайду час: детально почитаємо, і якщо треба, щоб ця стаття знайшла відповідь - начебто вона ж написана українською... значить треба, щоб ми щось відповіли. Ну, подумаємо", - сказав Зеленський журналістам на конференції "Україна 30. Гуманітарна політика", відповідаючи на запитання, чи планує Зеленський якось відповідати на статтю Путіна, оприлюднену в понеділок російською та українською мовами на сайті Кремля.

При цьому він зазначив, що не мав часу прочитати всю статтю. "Але деякі частини - ті, що я прочитав - я побачив там глибоку роботу. Справді, витратив президент РФ багато часу, тому що там архівної роботи дуже багато. Я, що ж, можу тільки позаздрити, що стільки часу президент такої великої держави може собі дозволити витратити на такий обсяг такої детальної роботи... Ми постійно говоримо про нашу зустріч, і на зустріч президентів України і РФ зараз щось не вистачає часу у президента Росії. Я просто не знав, на що він витрачає свій час, і зараз я бачу результат. Але мені здається, що важливо, щоб усе-таки деякі речі, і, до речі, ті, про які він написав, ми могли обговорити. І, напевно, я надав би йому багато матеріалу, яким також можна скористатися в інший статті в майбутньому", - сказав Зеленський.

Глава Української держави також прокоментував тезу зі статті Путіна про "братський народ". "Щодо братського народу, я вже відповідав: нас забувають, коли ми говоримо про перемогу над фашизмом, про Другу світову війну, і скільки було втрачено життів українців, і згадують нас в інших випадках, що ми братські народи. Мені здається, я просто так вважаю, що ... це не по-братськи так чинити. Більше схоже на Каїна і Авеля, щось із цієї історії", - сказав він.

При цьому Зеленський наголосив, що "якщо президент РФ вже почав писати українською (статтю Путіна було опубліковано також українською мовою - ІФ), отже, ми все правильно робимо - ось у цьому напрямі я підтримую це рішення".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА