15:34 13.07.2021

"Формулу Штайнмаєра" імплементовано в українське законодавство ще з 2014 року - Арестович

2 хв читати
"Формулу Штайнмаєра" імплементовано в українське законодавство ще з 2014 року - Арестович

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Олексій Арестович, коментуючи заяву федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель про необхідність імплементації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство, заявив, що в цьому немає потреби, оскільки вона вже прописана в законі "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

"Ми вдячні Німеччині та Франції за розробку кластерів щодо реалізації Мінських угод. Наші поправки до них не містять такої позиції, що спершу в ОРДЛО проводяться вибори, а потім Україні переходить контроль над кордоном. Усе навпаки. Але парадокс полягає в тому, що "формулу Штайнмаєра" вже фактично імплементовано в українське законодавство - вона прописана в законі "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", ухваленому ще у 2014 році 10-м пунктом. Вона там є", - заявив Арестович у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 12 липня Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільного з президентом України Володимиром Зеленським брифінгу заявила про необхідність імплементації "формули Штйанмаєра" в українське законодавство з метою проведення виборів в ОРДЛО.

"Формула Штайнмаєра" передбачає набуття чинності закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" у день голосування на місцевих виборах на тимчасовій основі та набуття ним чинності на постійній основі після визнання виборів ОБСЄ демократичними та вільними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА