19:26 13.07.2021

"Батьківщина" не голосуватиме за відставку Авакова

2 хв читати
"Батьківщина" не голосуватиме за відставку Авакова

Депутатська фракція "Батьківщина" не голосуватиме за відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ, заявила лідер партії та фракції Юлія Тимошенко.

"Ми не брали участі в голосуванні за відставку жодного міністра, тому що ми не формували цей уряд, а тому абсолютно не несемо відповідальності за наслідки його роботи. Як і раніше, ні за які відставки ми голосувати не будемо", – сказала Тимошенко в коментарі агентству Інтерфакс-Україна у вівторок.

Вона наголосила, що зміна окремих осіб не має сенсу, оскільки необхідно "змінювати всю цю владу і змінювати повністю стратегію розвитку України".

На запитання про можливі причини рішення Арсена Авакова піти у відставку і про те, чи міг він написати заяву на особисте прохання президента Володимира Зеленського, Тимошенко відповіла: "Я думаю, що ніхто правди не знає, крім Зеленського і Авакова. А робити які-небудь пропозиції – занадто відповідально".

Водночас вона уточнила, що наразі не має інформації про можливе засідання Ради в четвер, на якому може бути проголосовано питання про відставку Авакова. Лідер "Батьківщини" зазначила, що "поки що жодних пояснень на цю тему не було".

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков подав заяву про звільнення з посади, яку обіймав з 27 лютого 2014 року.

Пізніше народний депутат (фракція "Слуга народу") Ірина Верещук припустила, що заяву про відставку Авакову міг запропонувати написати особисто президент України Володимир Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА