11:14 17.07.2021

Заступник керівника ВП і глава Бюро міжнародної політики Польщі скоординували позиції зі співробітництва

2 хв читати
Заступник керівника ВП і глава Бюро міжнародної політики Польщі скоординували позиції зі співробітництва

Заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга провів телефонну розмову з держсекретарем канцелярії президента Польщі, керівником Бюро з міжнародної політики Якубом Кумохом, повідомляє прес-служба президента України.

"Співрозмовники обговорили стан та перспективи розвитку широкого кола питань двосторонніх відносин. Відзначили важливість подальшої підтримки активного діалогу на всіх рівнях, включно з найвищим, що відповідає стратегічному характеру відносин між Україною та Польщею", - зазначається в повідомленні.

Сторони обмінялися оцінками ситуації навколо будівництва Росією газопроводу "Північний потік – 2" і констатували єдність позиції, що цей проект становить загрозу для безпеки всієї Європи.

"Північний потік-2" - це геополітична зброя Росії, що буде використовуватися агресором проти західного демократичного світу", - зазначив Сибіга.

Важливою, на його переконання, є подальша скоординована діяльність з протидії його запуску.

Сибіга також поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію на сході України, передусім у контексті концентрації російських військ та озброєння вздовж українського державного кордону, а також про стан мирного процесу, важливі конкретні заходи в межах якого продовжує блокувати російська сторона. Заступник керівника Офісу Глави держави подякував за незмінну підтримку Польщею суверенітету, незалежності й територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах.

Окремо обговорили перспективні проекти диверсифікації постачання енергоресурсів в Україну, реалізація яких відповідає інтересам обох держав.

Співрозмовники також торкнулися важливих питань спільного історичного минулого та погодилися, що такий діалог має будуватися на засадах порозуміння та взаємоповаги.

Сторони домовилися продовжити контакти, зокрема в межах підготовки візиту Президента Польщі до Києва в серпні цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА