17:51 20.07.2021

Нардеп Герасимов: За рік після зриву спецоперації щодо "вагнерівців" Зеленський пройшов шлях до "явки з повинною"

2 хв читати
Нардеп Герасимов: За рік після зриву спецоперації щодо "вагнерівців" Зеленський пройшов шлях до "явки з повинною"

Сім спецоперацій українських розвідників були зірвані в липні-грудні 2020 року, внаслідок чого загинули громадяни України, повідомив співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов, пославшись на інформацію українських журналістів.

Як повідомляється на сайті "Європейської солідарності" у вівторок, під час виступу з трибуни Верховної Ради Герасимов зазначив, що наступного тижня минає рік, як з Офісу президента злили інформацію з грифом "цілком таємно" про операцію українських спецслужб із затримання російських терористів з ПВК "Вагнера".

"За цей рік Зеленський (президент України Володимир Зеленський - ІФ) пройшов довгий шлях від брехні, що операція - вигадка, до явки з повинною, що операція не просто була, а це він особисто про щось попередив Лукашенка (президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого ЄС і США не визнають законно обраним, - ІФ). Але за рік ми так і не наблизилися до головної відповіді - хто є російським кротом? Хоча для більшості свідомих українців це "секрет Полішинеля", - сказав парламентарій Герасимов.

Співголова фракції зазначив, що влада системно переслідує бойових генералів, ветеранів, волонтерів, патріотів, усіх, хто у 2014-2015 роках зламав плани керівництва РФ щодо України.

"Цю деградацію бачать наші союзники. Журналісти подейкують, що західні партнери вже не надають так беззастережно розвіддані, як це було за Порошенка. Зокрема через використання Банковою українських розвідників для викрадення судді Чауса із території дружньої Молдови. Це призвело не лише до репутаційних втрат України, а й до напруження відносин Зеленського і Санду, яка вимагає відповідей на неприємні запитання", - констатує Герасимов.

За його словами, те, що відбувається, - це "це ланки одного ланцюга, на якому Зеленський хоче завести нас геть від НАТО та ЄС. Хоча це пряме порушення 102-ї статті Конституції".

Політик також назвав прикладом спроби узурпувати владу, коли Офіс президента "нацькував ручне ДБР проти Верховного Суду, тому що там визнали, що Зеленський порушив закон". "І замість того, щоб піти, як обіцяв, він використовує правоохоронців для тиску на суддів, бо їхнє рішення йому не подобається... Зеленський зробив іще один крок до "лукашенкізації" України. Я так розумію, що його фракції, яка йому допомагає в цьому, дуже подобається сучасний режим у Білорусі", - резюмував Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА