19:07 20.07.2021

Берлін вдасться до відповідних заходів, якщо РФ використовуватиме енергоносії як "зброю" проти України, - проект угоди США і ФРН щодо "Північного потоку-2"

2 хв читати
Берлін вдасться до відповідних заходів, якщо РФ використовуватиме енергоносії як "зброю" проти України, - проект угоди США і ФРН щодо "Північного потоку-2"

Влада ФРН буде готова вжити заходів у відповідь, якщо Росія використовуватиме постачання енергоносіїв як засіб тиску на Україну, повідомляє Bloomberg із посиланням на проект угоди США і ФРН щодо "Північного потоку-2".

"США і ФРН близькі до угоди щодо "Північного потоку-2". Вона передбачає санкції та інші заходи, якщо Росія спробує використовувати енергоносії як зброю проти України", - пише агентство з посиланням на документ, що потрапив у її розпорядження.

У ньому, за даними Bloomberg, зазначається, що ФРН також буде готова не лише сама вживати заходів проти РФ, а й наполягати на реакції на рівні ЄС. "Зокрема, як зазначено в документі, може йтися про санкції, щоб обмежити російський експорт енергоносіїв", - повідомляє агентство.

Крім того, зазначає Bloomberg із посиланням на високопоставлену офіційну особу у Вашингтоні, формулювання в угоді обрано навмисно двозначні, оскільки США не хочуть давати Росії дорожню карту своєї можливої відповіді на "будь-яку шкідливу поведінку". Співрозмовник не виключає, що можливою відповіддю може стати обмеження постачань газу у ФРН із Росії.

У повідомленні зазначається, що, як очікується, угоду буде укладено найближчими днями перед запланованим візитом президента України Володимира Зеленського до США.

Минулого тижня канцлер ФРН Ангела Меркель і президент США Джо Байден провели переговори й порушили на них тему "Північного потоку-2". Байден заявив, що висловив Меркель побоювання стосовно проекту "Північний потік-2", і загалом лідери погодилися, що не можна дозволяти Москві використовувати енергетику для тиску на сусідні країни.

Меркель, зі свого боку, заявила, що газопровід "Північний потік-2" не повинен стати заміною транзиту газу через Україну. Вона попередила, що ФРН "буде активна, якщо Росія позбавлятиме Україну права на транзит".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА