17:28 23.07.2021

В. о. тимчасового повіреного у справах США провів зустріч із Порошенком - посольство

2 хв читати

Заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії, виконувач обов'язків тимчасового повіреного у справах США Джордж Кент обговорив із п'ятим президентом України, лідером партії "Європейська солідарність" Петром Порошенком низку важливих для України та США питань.

"У рамках наших постійних діалогів із повним спектром українських співрозмовників сьогодні тимчасовий повірений у справах США Джордж Кент обговорив із колишнім президентом Петром Порошенком низку питань, важливих для України та США, на підтримку успішності України як заможної та безпечної країни з інституціями, що відповідають стандартам доброчесності", - йдеться в повідомленні посольства США в Україні у Facebook у п'ятницю.

Як повідомила прес-служба "Євросолідарності", Порошенко під час зустрічі з Кентом висловив подяку за тверду підтримку з боку Вашингтона боротьби України за відновлення її суверенітету і територіальної цілісності.

Так, обговорювалася важливість зміцнення трансатлантичного санкційного тиску на РФ для припинення агресії та забезпечення деокупації Донбасу та Криму, а також було висловлено підтримку ініціативи України щодо запуску "Кримської платформи".

Крім того, Порошенко відзначив небезпеки оприлюдненої домовленості між США та Німеччиною щодо запуску "Північного потоку-2", що є "зброєю в руках Путіна для підриву європейської енергетичної солідарності і становить загрозу для України".

П'ятий президент також наголосив на важливості прискореного просування України на шляху до членства в НАТО, починаючи з надання Плану дій щодо членства.

"Чим більше коливаються союзники, тим більше ця нерішучість розпалює апетити Кремля", - сказав Порошенко.

Він також наголосив на важливості посилення військової допомоги Україні з боку США, зокрема шляхом укладення двосторонньої угоди з безпеки.

"Сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема у сфері зміцнення демократії та верховенства права, боротьби з корупцією та забезпечення незалежного функціонування антикорупційних органів, НБУ, ефективного корпоративного управління, забезпечення свободи ЗМІ. Лідер "Євросолідарності" відзначив важливість візиту президента України до США та висловив сподівання, що за його результатами будуть укріплені союзницькі відносини між Києвом та Вашингтоном, так само, як і встановлені відносини довіри між лідерами двох країн", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА