18:47 26.07.2021

Трамп закликав не реалізовувати інфраструктурний план до результатів виборів до Конгресу у 2022 році

2 хв читати
Трамп закликав не реалізовувати інфраструктурний план до результатів виборів до Конгресу у 2022 році

Колишній президент США Дональд Трамп у понеділок закликав утриматися від реалізації пакета заходів з модернізації інфраструктури до результатів проміжних виборів до Конгресу 2022 року.

"Демократи жорстко обходяться з республіканцями в Сенаті з питання так званого двопартійного законопроекту щодо розвитку інфраструктури", - йдеться в заяві Трампа, поширеній у понеділок американськими ЗМІ.

"Не реалізовуйте угоду щодо інфраструктури, дочекайтеся, доки ми не отримаємо чітких результатів виборів у 2022 році і займемо тверду позицію на переговорах. Республіканці, не дозвольте радикальним лівим тримати вас за дурнів і невдах", - закликав екс-президент.

Проміжні вибори в США відбудуться 8 листопада 2022 року. Трамп заявляв, що найближчим завданням республіканців є повернення контролю над Палатою представників і Сенатом американського Конгресу цих виборах.

Байден минулого місяця уклав угоду з групою сенаторів від Демократичної та Республіканської партій про інвестиції в розмірі $1,2 трлн в інфраструктуру. Водночас угода є лише частиною ширшої економічної ініціативи Байдена. Як повідомлялося, останній раунд переговорів фокусувався на питаннях фінансування пакета заходів, який передбачає стимули на загальну суму $973 млрд за п'ять років або $1,25 трлн за вісім років.

Наприкінці травня сенатори-республіканці направляли на розгляд адміністрації президента США версії власного плану інфраструктурних інвестицій. Останній план передбачав видатки на загальну суму $928 млрд протягом восьми років. Попередня пропозиція республіканців передбачала інвестиції в розмірі $568 млрд на п'ять років.

Раніше вони відмовилися підтримати план інфраструктурних видатків Білого дому обсягом $1,7 трлн як занадто дорогий, незважаючи на те, що президент США Джо Байден погодився урізати видатки в рамках запропонованого ним плану більш ніж на $500 млрд від запланованих спочатку $2,25 трлн.

Республіканців не влаштовувало, що Байден планує покрити видатки на інфраструктуру за рахунок підвищення корпоративного податку. Вони пропонували переспрямувати на фінансування цього плану федеральні кошти, виділені на боротьбу з COVID-19, а це, ймовірно, не влаштує ні законодавців-демократів, ні Білий дім.

Сенатор від штату Міссісіпі Роджер Вікер пізніше, у свою чергу, заявляв, що республіканці готові підтримати план, який передбачає видатки на інфраструктуру в розмірі $1 трлн протягом восьми років.

План Байдена передбачає виділення коштів на підтримку людей похилого віку та дітей, ремонт і будівництво доступного житла. Покрити видатки на ці заходи Байден планує за рахунок підвищення корпоративного податку.

Сенатор від штату Західна Вірджинія Шеллі Мур Капіто, що представляє республіканців на переговорах за цим планом, зазначила, що республіканці вимагають від Байдена виключити з інфраструктурного плану соціальні видатки, а також відмовитися від підвищення корпоративного податку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА