12:16 28.07.2021

Депутати збирають підписи за проведення позачергової сесії для ухвалення звернення до міжнародних організацій щодо протидії агресії РФ - Разумков

2 хв читати
Депутати збирають підписи за проведення позачергової сесії для ухвалення звернення до міжнародних організацій щодо протидії агресії РФ - Разумков

У Верховній Раді триває збір підписів народних депутатів за проведення позачергової сесії 23 серпня для ухвалення звернення до міжнародних організацій щодо посилення співпраці для протидії агресії Російської Федерації, повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков.

"Справді буде позачергова сесія Верховної Ради України. Вона відбудеться, я сподіваюся, 23 серпня, через що триває збір підписів (народних депутатів - ІФ). Оскільки згідно з Конституцією, законом про регламент Верховної Ради, для того щоб провести таке засідання, необхідна підтримка 150 народних депутатів. У понеділок відповідні підписні листи були видані. Я не готовий зараз сказати, скільки підписів станом на сьогодні є в підписних листах, але я впевнений, що їх буде більше ніж достатньо: 150 підписів народних депутатів точно буде зібрано, щоб у день проведення Кримської платформи ми змогли провести позачергову сесію", - сказав Разумков, відповідаючи на запитання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна" в середу в Миколаєві.

Водночас спікер уточнив, що на цій позачерговій сесії парламент планує ухвалити проект постанови №5775 "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, Європейського Парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації".

"На цій позачерговій сесії планується до ухвалення постанова про Кримську платформу, про парламентський вимір, тому що, зокрема, станом на сьогодні у нас підтверджена інформація про те, що буде керівництво парламенту Чехії та Швейцарії", - зазначив Разумков.

Окрім того, голова ВР підтвердив інформацію про те, що 24 серпня відбудеться урочисте засідання парламенту.

"Для цього не потрібен збір підписів, тому що на ньому не ухвалюватимуть жодних постанов, жодних законів або чого-небудь ще. Тому що я чую, що звучать заяви колег про те, що 24-го ми ухвалюватимемо ті чи інші закони, зокрема закон про великий Державний Герб. Станом на сьогодні таких пропозицій про збір підписів не надходило. Теоретично можливо все, але на тому засіданні, яке планується 24 серпня, на 30-річчя нашої Незалежності, жодних законів не розглядатимуть", - пояснив Разумков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА