12:46 31.07.2021

Порошенко у відповідь на статтю Путіна: в українців немає проблем з власною ідентичністю

2 хв читати
Порошенко у відповідь на статтю Путіна: в українців немає проблем з власною ідентичністю

Українська нація вже давно самоідентифікувалася, і твердження президента РФ Володимира Путіна про те, що українці і росіяни нібито "один народ", не мають під собою підстав, вважає п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Ми, українці, не маємо проблем з власною ідентичністю. І нам по цимбалах, що саме про це думає Путін. Ми українська політична нація, рівноправними членами якої є громадяни різного етнічного походження, різних конфесій і мовних спільнот. І від росіян нас відрізняють не лише власний історичний досвід, мова, пісні і танці, чи кухня, але й політична культура, ставлення до прав і свобод людини, геополітичні орієнтації, усвідомлене і глибоко вкорінене відчуття причетності до європейської цивілізації. Ці відмінності протягом останніх семи років лише посилилися, і, до речі, не останню роль в прискоренні процесу зіграв настільки відразливий для України Путін", - зазначив Порошенко в публікації "Стаття Путіна не про історію. Це – політичний маніфест з погрозами сусідам" для Gazeta Wyborcza, повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

Він наголосив, що російський президент у своїй статті не висунув жодної нової тези, повторивши всі традиційні російські фейки.

"З точки зору сприйняття історії, стаття Путіна не містить для нас нічого нового. Ця рамка відома нам із середини дев’ятнадцятого століття. Тоді на фоні національного відродження на українських теренах російська імперська пропаганда розгорнула кампанію несприйняття українців як окремого народу. «Не было, нет и быть не может», – сумновідомий вислів із циркуляра міністра внутрішніх справ Росії Валуєва. Та фраза стала офіційною позицією Петербургу щодо української мови і народу як її носія", - додав п'ятий президент.

Він нагадав, що Україна обрала свій шлях розвитку - членство в ЄС і НАТО, а соціологічні опитування доводять підтримку цього курсу серед українців, яка, зокрема, посилилася після початку російської агресії.

"Наступного місяця ми відзначимо тридцятиріччя Незалежності, а росіяни досі з нею не змирилися. А чому тут дивуватися? Лише ж тридцять років, а в Росії багатьом досі болить втрата Фінляндії та Польщі, яка сталася понад століття тому", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА