19:24 03.08.2021

"Євросолідарність" вимагає якомога швидше розслідувати загибель Шишова

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає якомога швидше розслідувати загибель Шишова

Партія "Європейська солідарність" звернулася до влади України з вимогою якомога швидше розслідувати загибель громадянина Білорусі, голови громадської організації "Білоруський дім в Україні" Віталія Шишова в Києві.

"Європейська солідарність" шокована трагедією, що сталася з главою Білоруського дому Віталієм Шишовим, якого знайдено повішеним в Києві. Ми вимагаємо від українських правоохоронців детального, швидкого, професійного і неупередженого розслідування цієї трагедії", - наголошується в заяві, оприлюдненій прес-службою політсили.

В "Євросолідарності" не виключають, що загибель Шишова може бути пов'язана з його допомогою білоруським опозиціонерам і до неї можуть бути причетні спецслужби Білорусі.

"Ми вимагаємо від української влади, яка здала білоруським спецслужбам вагнерівців, яка причетна до викрадення Чауса на території дружньої Молдови, розслідування, в першу чергу на предмет того, чи не могли бути причетні до цієї трагедії спецслужби іншої країни. Замість того, щоб дбати про безпеку держави, безпеку громадян, влада використовує спецслужби для викрадення людей та боротьби з опозицією", - наголосили в партії.

Як повідомлялося, Шишов зник у понеділок в Києві і був знайдений повішеним у вівторок в одному з київських парків недалеко від місця його проживання. Поліція почала кримінальне провадження за ст.115 КК (умисне вбивство) і буде перевіряти всі версії, зокрема, версію вбивства, замасковану під суїцид.

Як повідомляється на сторінках "Білоруського дому в Україні" в Instagram і Twitter, Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі в протестах у Гомелі. В організації він опікувався допомогою релокантам, проведенням політичних акцій, зверненням до держорганів для просування законопроектів, які допомагають білорусам в Україні, і формуванням діаспори.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА