16:16 09.08.2021

Зеленський і Порошенко лідирують у президентському рейтингу - дослідження

2 хв читати
Зеленський і Порошенко лідирують у президентському рейтингу - дослідження

Якби вибори президента України відбувалися найближчим часом, то до другого туру потрапили б нинішній глава держави Володимир Зеленський і п'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, свідчать результати опитування соціологічної компанії SOCIS, проведеного з 29 липня до 3 серпня 2021 року.

Згідно з даними дослідження, на виборах президента України 19,5% від усіх опитаних віддали б свої голоси за Зеленського, 14,3% готові підтримати Порошенка.

Інші кандидати суттєво відстають. Приблизно рівні позиції мають лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко (6,7%), лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко (6,7%), лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко (6,7%).

Водночас якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, за партію "Слуга народу" проголосували б 18,6% від усіх опитаних виборців. За партію "Європейська солідарність" готові проголосувати 13,7%. "ОПЗЖ" підтримують 11,5%, партію "Батьківщина" - 7,6%, "Сила і честь" - 5,7%.

Дослідження проводили з 29 липня до 3 серпня 2021 року методом опитування CAТI з використанням планшета. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (старше 18 років), статі, типу поселення (місто/село) і поділу на області. Опитування не проводили в АР Крим і на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей.

Загалом було опитано 2000 респондентів.

Як повідомлялося, за результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 23-25 липня, президента Зеленського підтримали б 27,7% українців, що визначилися з вибором, якби вибори глави держави відбулися найближчим часом.

Водночас за Порошенка проголосували б 13,4% українців, що визначилися з вибором, за лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", екс-прем'єра Юлію Тимошенко 11,4%, одного з лідерів партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка підтримали б 10,1%, лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 7,8%, за екс-прем'єра, лідера "Української стратегії" Володимира Гройсмана проголосували б 6,1%, за екс-нардепа Євгена Мураєва - 6%, за спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова - 4,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА