19:15 12.08.2021

Київ направив до МЗС РФ ноту з вимогою припинити протиправну практику відправлення "гумконвоїв" на Донбас через непідконтрольну Києву ділянку кордону

1 хв читати
Київ направив до МЗС РФ ноту з вимогою припинити протиправну практику відправлення "гумконвоїв" на Донбас через непідконтрольну Києву ділянку кордону

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з продовженням протиправної практики направлення Російською Федерацією на територію України т.зв. "гуманітарних конвоїв", повідомляє прес-служба МЗС України в четвер.

"12 серпня Російська Федерація вчергове проігнорувала раніше висловлені неодноразові застереження України та без її офіційної згоди, з порушенням законодавства України, умов та модальностей доставки гуманітарної допомоги, незаконно направила на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях 102-й т.зв. "гуманітарний конвой" у складі 7 вантажних автомобілів та супроводі 2 автомобілів МНС РФ.", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що переміщення відбулося через непідконтрольну уряду України ділянку державного кордону України, через російські прикордонні пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган".

"Відсутність законних підстав унеможливила передбачене українським законодавством його (" гуманітарний конвой "- ІФ) обов'язкове оформлення представниками прикордонних і митних органів України", - зазначають українські дипломати.

Вони наголошують, що в зв'язку з цим МЗС України направило російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою до Російської Федерації "припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету нашої держави та неухильно дотримуватися міжнародного права та законодавства України".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА