19:54 30.08.2021

Гройсман закликав владу направити $2,7 млрд від МВФ на розвиток економіки і підтримку громадян

2 хв читати
Гройсман закликав владу направити $2,7 млрд від МВФ на розвиток економіки і підтримку громадян

Лідер політичної партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимир Гройсман наполягає на прозорому розподілі $2,7 млрд, отриманих Україною в рамках спеціальної ініціативи Міжнародного валютного фонду.

Відповідну заяву він зробив в ефірі телеканалу "Україна 24" у неділю.

За словами політика, ключовими напрямами такого розподілу повинні стати програма субсидій, індексація пенсій і мінімальної зарплати, а також фінансова підтримка бізнесу.

"Було б справедливо направити гроші на два напрями - підтримка людей і розвиток економіки. Хто постраждав від пандемії? Підприємства ы підприємці. Питання соціального захисту - питання номер один", - наголосив Володимир Гройсман.

Він навів статистику, згідно з якою ціни в Україні підскочили на третину, "тому індексація мінімальної зарплати - дуже актуальна".

"Близько 30 млрд грн не вистачає на субсидії", - зазначив політик і нагадав, що кількість субсидіантів знизилася в 2,5 раза, а ціни на газ будуть тільки рости, і платити доведеться всім.

"Треба зробити індексацію пенсій, підтримати підприємців - особливо малих і мікро. Проблема лише в тому, що немає жодної економічної стратегії. Всі у світі знижують податки, а що "викидає" чинний уряд? Особливо проект закону №5600 (про перегляд ставок податкових зборів ). Некомпетентний уряд не може професійно підійти до вирішення питань", - заявив політик.

За його словами, чинний Кабінет міністрів провалив свої основні завдання - перш за все з вакцинації і підготовки до нової хвилі коронавірусу, і "зараз є ризик того, що левову частку грошей від МВФ можуть так само "приховати".

"Уряд повинен вийти і сказати: ми отримали 73 млрд у подарунок. Так ось - 30 млрд на субсидії, на індексації - стільки, під нульове кредитування бізнесу - стільки. Я б так зробив. Уряд так і має зробити. А не забрати 60 млрд кудись, а крихти віддати людям", - резюмував Гройсман.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА