12:17 31.08.2021

Разумков про напад на Порошенка: Відповідальність за це має бути максимально суворою

2 хв читати
Разумков про напад на Порошенка: Відповідальність за це має бути максимально суворою

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що особи, які вчинили напад на п'ятого президента України Петра Порошенка 24 серпня, мають понести максимально можливу відповідальність за свої дії в рамках чинного законодавства.

"По-перше, будь-який прояв такої поведінки я вважаю ганебним. Якщо ми говоримо про День Незалежності, 30-річчя країни, то потрібно об'єднуватися, шукати ті точки, які робитимуть нас єдиним сильним фронтом на захисті нашої територіальної цілісності та незалежності зокрема. Тому вважаю ці дії, які відбулися, неприпустимими, правоохоронці ними займаються. Тут не має бути поділу на владу чи опозицію - є підходи, які діють у рамках закону, а закон - один для всіх. І тих, хто хоче порушити закон, потрібно притягати до відповідальності, щоб вона була максимально суворою", - заявив Разумков на брифінгу у вівторок.

Він також наголосив, що, крім хуліганської складової, такі дії дають направлені інформаційні приводи, які можуть використовуватися проти держави Україна, "чого точно не варто робити в сьогоднішніх умовах".

Як повідомлялося, у вівторок у центрі Києва невідомий облив зеленкою Порошенка. Правоохоронці затримали порушника - це уродженець Чернігівської області 1999 року народження.

За цим фактом слідчий Печерського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Адвокати Порошенка переконані, що виконавця нападу на їхнього підзахисного переховують, що вказує на політичне замовлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА