15:55 07.09.2021

Порошенко запропонував п'ять напрямів підтримки українців під час кризи: пенсії, субсидії, виплати військовим та медикам, захист громад

1 хв читати
Порошенко запропонував п'ять напрямів підтримки українців під час кризи: пенсії, субсидії, виплати військовим та медикам, захист громад

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко під час погоджувальної ради запропонував п'ять основних напрямів підтримки українців у період економічної кризи.

"Ми виходимо на дуже серйозні проблеми кризові на початку політичного сезону. Ми отримали $2,7 млрд із боку МВФ як подарунок разом із усім світом. І перед аналізом бюджету я вимагаю, щоб парламент був долучений відповідно до Конституції до розподілу та використання цих коштів", - зазначив Порошенко, повідомляє прес-служба політсили.

Першим напрямом підтримки українців на тлі кризи Порошенко назвав пенсії та запропонував за рахунок коштів МВФ виділити тринадцяту пенсію в розмірі мінімальної пенсії тим, чиї виплати нижчі за середні.

Другим напрямом має стати підтримка армії та повернення додаткового фінансування грошового забезпечення військовослужбовців.

Порошенко також наполягає на внесенні змін до держбюджету для забезпечення домогосподарств субсидіями на житлово-комунальні послуги в зимовий період.

Окремо він виділив фінансування боротьби з пандемією коронавірусної інфекції. Порошенко наголосив, що мають бути спрямовані кошти на підвищення зарплат лікарів, забезпечення щепленнями, ліками та засобами захисту.

П'ятим напрямом Порошенко вважає захист програми децентралізації. Він закликав не перекладати відповідальність за підвищені урядом тарифи на місцеву владу і захистити інтереси громад на місцях.

"Європейська солідарність" пропонує і просить наших партнерів приєднатися до цих пропозицій", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА