12:39 21.09.2021

Уряд використовує ініціативи "Голосу" про правила локдауну, але щоразу пасе задніх із підготовкою - нардеп Рудик

2 хв читати
Уряд використовує ініціативи "Голосу" про правила локдауну, але щоразу пасе задніх із підготовкою - нардеп Рудик

Усі громадяни України мають бути забезпечені легким доступом до вакцини від COVID-19 зараз, коли Україна перебуває на порозі нової хвилі коронавірусу, а держава має постійно нагадувати про те, де можна вакцинуватися та як це можна зробити, вважає лідерка партії "Голос", народний депутат Кіра Рудик.

"Усі країни, які досягли хороших результатів у вакцинації, співпрацювали з роботодавцями, тому що найкращий стимул для вакцинації - це проактивна позиція роботодавця. І я разом із фракцією "Голос" критикувала екс-міністра охорони здоров'я Степанова за те, що не було вакцини. А потім, ще в червні, ми казали уряду: давайте готуватися до локдауну, який буде восени. І те, що зараз ця підготовка йде отак повільно і неефективно - це не тому, що це непередбачувано", - наводить слова Рудик прес-служба партії "Голос".

Політик наголосила, що уряд не був готовий вийти з 1 вересня з чітким планом підготовки до осінньої хвилі коронавірусу. За її словами, те, що Кабмін говорить нині про доступ і можливість працювати під час локдауну для вакцинованих українців, "Голос" пропонував ще 1 вересня разом із багатьма іншими ініціативами для підтримки бізнесу. "Наша пропозиція була чітка і справедлива. По-перше, якщо у вас на підприємстві вакциновано 80% працівників, люди мають можливість працювати. Це потрібно було робити відразу, і це стимулювало би вакцинацію", - сказала Рудик.

По-друге, за її словами, так само, як і минулого року, уряд мав вийти і сказати: "Так, ми скоріше за все запровадимо локдаун, але ми попередимо вас про нього за місяць, ми скасуємо ЄСВ і зробимо мораторій на перевірки". І по-третє, зазначила політик, уряд має виділити гроші на підтримку підприємців.

"Усе це фракція "Голос" уже внесла пакетом до парламенту, а уряд потихеньку, ніби це якісь новини, тепер приймає. Я, звичайно, вдячна, що ви приймаєте наші ініціативи, але не розумію, чому ми щоразу пасемо задніх за рівнем підготовки", - сказала Рудик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА