12:24 22.09.2021

Держбюджет-2022 не про людей, а про забаганки влади і самопіар - нардеп Рудик

2 хв читати
Держбюджет-2022 не про людей, а про забаганки влади і самопіар - нардеп Рудик

У представленому проекті державного бюджету на наступний рік абсолютно немає далекоглядності і стратегії, там немає нічого для українців, зате передбачено виконання забаганок влади і її ж самопіар, вважає лідерка партії "Голос", народний депутат Кіра Рудик.

"Насамперед цей бюджет абсолютно недалекоглядний. Він принципово не про людей, а про владу: про виконання забаганок і про самопіар. Усі статті будуть переглядатися ще багато разів, і те, що буде виноситися в залу на фінальному голосуванні, впевнена, зміниться в гіршу сторону", - наводить слова Рудик прес-служба "Голосу".

За її словами, у проекті бюджету жодним чином не передбачено підтримку малого і середнього бізнесу, попри те, що ймовірність нових локдаунів не виключають навіть в уряді.

"Відсутня підтримка підприємців. Це стосується і планів на перегляд бюджету 2021 року, і на 2022 рік. Чи впевнені ми, що будуть локдауни? Так, уряд уже чітко і неодноразово заявляв про ковідні обмеження. Але що робити людям, які будуть змушені піти на локдауни, - ніхто не пояснює", - зазначає Рудик.

Вона також наголосила, що дохідна частина держбюджету викликає чимало запитань. Наприклад, вважає Рудик, нині влада "через коліно вимагає ухвалити закон про олігархів, але чи принесе він гроші в держскарбницю".

"Влада визнає: доходів для бюджету закон про олігархів не дасть. Не буде додаткових коштів на медицину, освіту чи армію. Навіть на дороги, якими любить хизуватися влада. Тоді навіщо його приймати? Щоб дати Офісу президента та РНБО ще більше повноважень. На мою думку, це єдина мета цього законопроекту", - констатує лідерка партії "Голос".

Держбюджет, на думку Рудик, має базуватися на стратегії розвитку, а не на збереженні рейтингів провладної політсили. "Що нам потрібно, щоб ми через п'ять років жили краще, ніж сьогодні? Це мати мету і візію, до якої ми рухаємо країну. І вже під цю візію планувати бюджет", - додала парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА