12:54 22.09.2021

Під час саміту Україна-ЄС у жовтні Зеленський порушить питання щодо визнання європейської перспективи України - Жовква

1 хв читати

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква заявляє, що під час чергового саміту Україна-ЄС у жовтні глава держави Володимир Зеленський порушить питання щодо визнання європейської перспективи України.

"Президент порушить питання щодо визнання європейської перспективи України під час саміту", - сказав Жовква на засіданні комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у середу.

Крім того, він заявив, що українська сторона запропонувала європейській стороні проект спільної заяви саміту, і, за його інформацією, більшість пропозицій буде враховано.

Очікується, що на саміті буде представлено українську оцінку виконання Угоди про асоціацію, щоб у майбутньому можна було говорити про спільну оцінку. На думку Жовкви, важливим є питання проведення першого раунду переговорів оновлення митних тарифів, а також питання оновлення доповнень до Угоди про асоціацію.

"Важливим питанням, яке буде обговорено на саміті, буде питання енергетичної безпеки, зокрема "Північний потік-2" та енергетика загалом", - додав він.

Заступник керівника ОПУ висловив сподівання на підписання угоди про спільний авіаційний простір, а також низки інших документів.

Черговий саміт Україна-ЄС відбудеться 12 жовтня в Києві.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА