08:07 23.09.2021

Зеленський закликав оживити статут ООН заради єдності та забезпечення рівності прав усіх народів

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський закликав оживити Статут Організації Об'єднаних Націй (ООН) заради єдності та забезпечення рівності прав усіх народів.

"Ви не знайдете там (у Статуті - ІФ) слів "кожен сам за себе". І тоді світу не довелося б визнати, що він провалив випробування на єдність", - заявив Зеленський, виступаючи на 76-й сесії Генасамблеї ООН.

"Хто міг уявити, що коли-небудь засобом дискримінації стануть ліки. У контексті постійних розмов про світову продовольчу кризу, цікаво - невже коли-небудь ми точно так само ділитимемо між собою хліб і воду?" - запитав Зеленський.

Гарантії, що у світі не буде нових вірусів, президент назвав настільки ж "міцними", як і гарантії безпеки Будапештського меморандуму.

За його словами, щоб оживити ООН, потрібна правда. Він вважає, що підтримка миролюбних зусиль світової спільноти могла б запобігти кризі в Афганістані.

"Наші військові евакуювали понад 700 осіб. Це громадяни України, а також громадяни інших держав, члени правозахисних організацій, журналісти. Ось це - відданість основним принципам ООН", - сказав Зеленський.

"Нам із вами, а значить - ООН - просто потрібно знову повірити в себе. ООН довго чує тільки критику. Звинувачення, що ООН нічого не може. Найстрашніше, що ООН стало Лігою Націй", - додав президент.

Зеленський закликав лідерів держав-членів ООН показати, що "ми рішуче налаштовані докласти всіх зусиль, щоб посилити нашу взаємодію. Покажемо і просто зробимо. Навіть без резолюцій, декларацій, узгодження позицій. А просто зробимо", - сказав глава держави, додавши: "як Об'єднані Нації, які зробили свій вибір. Або їхні вчинки будуть наповнені змістом, або ці крісла будуть порожніми".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА