13:01 23.09.2021

Зеленського на посаді глави держави готові підтримати 33% українців, Порошенка - 17%

2 хв читати
Зеленського на посаді глави держави готові підтримати 33% українців, Порошенка - 17%

Нинішній президент України Володимир Зеленський отримав би найбільшу підтримку на виборах глави держави, якби вони відбувалися у середині вересня, свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного 10-15 вересня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

За Зеленського проголосували б 33,3% респондентів серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. На другому місці - п'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, якого підтримали б 16,8% респондентів, які визначилися з вибором. Далі йдуть лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко (10,3%), лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко (9,5%) і лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко (8,7%).

За екс-нардепа Євгена Мураєва готові проголосувати 6,4% респондентів, які визначилися з вибором, за екс-прем'єра, лідера "Української стратегії" Володимира Гройсмана - 5,7%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 4,6%. Підтримка інших кандидатів суттєво нижча (4,7% за всіх кандидатів разом узятих).

10,3% із загальної кількості респондентів не визначилися з відповіддю. 11,2% заявили, що не підуть на вибори, 2% викреслили б усіх кандидатів або зіпсували б бюлетень, 0,3% відмовилися відповідати.

Під час дослідження було опитано 2 002 респондентів віком від 18 років методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів у всіх підконтрольних уряду регіонах України. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, і 1,1% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА