14:27 24.09.2021

Єврокомісія вітає рішучість Зеленського побороти вплив олігархів в Україні

2 хв читати
Єврокомісія вітає рішучість Зеленського побороти вплив олігархів в Україні

У Європейській комісії вітають рішення президента України Володимира Зеленського боротися з корисливим впливом олігархів на життя країни й очікують подальших кроків у цьому напрямі.

Так прокоментували агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в Європейській комісії ухвалення Верховною Радою закону про деолігархізацію.

"Ми вітаємо рішучість президента Зеленського, спрямовану на вирішення глибоко вкоріненого впливу корисливих олігархічних інтересів на політичне та економічне життя України", - заявили в ЄК.

У Брюсселі відзначили ухвалення 23 вересня українським парламентом у другому читанні законопроекту "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". "Це крок уперед. Ми очікуємо, що закон виконуватиметься повністю, рішуче і юридично обґрунтованим чином. Ми вважаємо, що, крім реалізації ухваленого закону, потрібні додаткові кроки, зокрема для закриття інституційних прогалин в Україні і для досягнення бажаного ефекту деолігархізації", - окреслили очікування в Єврокомісії.

Було наголошено, що Україна "доклала багато зусиль, щоб закрити простір для корупції, зокрема за допомогою очищення банківського сектору й забезпечення прозорості державних закупівель". "Ми закликаємо продовжувати ці зусилля в інших секторах, уражених корупцією", - додали в ЄК.

В Єврокомісії переконані, що "в центрі боротьби за зміцнення верховенства права, зміцнення довіри українських громадян до державних установ і, що важливо, розкриття економічного потенціалу України на благо всього народу країни має стояти зміцнення запланованих і наявних інституцій, як-от органів, що відповідають за верховенство права, включно із судовою системою, Антимонопольного комітету, як і суспільного мовлення та незалежного регулятора преси".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА