17:15 24.09.2021

Реформи в Україні є одним із найефективніших способів захиститися від агресії РФ - Квін

2 хв читати

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін зазначила, що одним із найефективніших способів для України захиститися від агресії РФ є прогрес у здійсненні ключових реформ і подолання корупції.

"Україна досягла прогресу у створенні інституцій на засадах доброчесності, що не слід не помічати. У країні створено механізми підвищення відповідальності державних службовців через систему декларування активів, створено прозорий процес публічних закупівель і створено незалежні антикорупційні інститути", - сказала Квін у зверненні до учасників першої молодіжної зустрічі Київського безпекового форуму "Захід-Схід, Північ-Південь", заснованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", повідомила прес-служба фонду в п'ятницю.

Водночас Квін зазначила, що деякі реформи в Україні перебувають під загрозою, і українці повинні наполягати на зрушеннях у цих питаннях. "Цього літа, наприклад, Верховна Рада ухвалила, і президент Зеленський підписав закон про реформу Вищої ради правосуддя, що є великим досягненням. Проте цього тижня ми бачили спроби перешкоджати впровадженню цієї реформи", - сказала вона, висловивши впевненість у тому, що і український уряд, і громадянське суспільство, і міжнародні партнери України підтримують просування вперед "у цьому дуже важливому напрямі реформування судової системи України".

За словами Квін, США продовжать працювати над тим, щоб притягнути РФ до відповідальності за агресію проти України. "Ми повинні тверезо оцінювати виклики, з якими стикається Україна і всередині країни, і ззовні... Ми чітко заявили: подальша агресія з боку Росії матиме для неї наслідки, й вона за це платитиме", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА