12:21 25.09.2021

Прем'єр Грузії підтвердив курс Тбілісі в ЄС і НАТО

1 хв читати
Прем'єр Грузії підтвердив курс Тбілісі в ЄС і НАТО

Глава грузинського уряду Іраклій Гарібашвілі під час виступу на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН підтвердив прагнення Тбілісі увійти в Євросоюз і НАТО.

"Ми не заспокоїмося, поки не досягнемо членства в Євросоюзі і Північноатлантичному альянсі", – заявив Гарібашвілі, текст виступу якого поширила в суботу прес-служба прем'єр-міністра Грузії.

Прем'єр сказав, що європейську та євроатлантичну інтеграцію підтримує абсолютна більшість населення Грузії. "Ми підготували всеосяжний план дій, який містить такі ініціативи та реформи, які забезпечать внесення до 2024 року заявки на вступ до ЄС", – зазначив він.

Гарібашвілі звинуватив Росію у прагненні перешкодити прагненням Грузії "в європейську і євроатлантичну сім'ю". Він також звинуватив РФ у невиконанні Угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

Він підтвердив прихильність Грузії політиці мирного врегулювання конфліктів і звернувся до жителів Абхазії та Південної Осетії. "У нас спільна історія, і ми є частиною спільної батьківщини – Грузії. Тому разом ми повинні визначити і наше спільне майбутнє. Разом і мирно ми повинні будувати нашу країну, щоб вона стала істинно демократичним, процвітаючим і орієнтованим на майбутнє європейським суспільством", – заявив глава уряду Грузії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА