07:45 28.09.2021

Кулеба: Україна відповість на удар з боку Угорщини відповідно

2 хв читати
Кулеба: Україна відповість на удар з боку Угорщини відповідно

Угорщина завдала удару українсько-угорським відносинам, виключивши український газопровід зі схеми постачання газу з Росії, і Україна відповідатиме на нього відповідно, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми маємо країну, Угорщину, яка є членом ЄС і членом НАТО, при цьому має особливі відносини з Росією і завдала удару по українсько-угорським відносинам, виключивши український газопровід зі схеми постачання газу з Росії. Це удар, і ми будемо відповідати на нього відповідно, оскільки тут не повинно бути ніякого жалю і ніяких співчуттів", - сказав Кулеба в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

Він зазначив, що засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва, яке мало відбутися при співголовуванні глав МЗС двох країн 29-30 вересня, було скасовано ще до підписання угоди Угорщини і РФ.

"Ми знали, що вже летить туди російська делегація, що ця угода буде підписана. І вони, підписуючи цей договір, вже знали про нашу позицію. Це буде не лише політичний крок - скасування засідання Комісії, яка є головним органом двостороннього співробітництва. Будемо робити і інші кроки для захисту національних інтересів України в цій ситуації", - наголосив глава МЗС України.

Кулеба також уточнив, що не вважає, що Угорщина бачить Україну через призму російської політики.

"Вони ведуть іншу гру, і ця гра полягає в тому, щоб паралельно досягати прогресу і в стосунках з Україною, і в стосунках з Росією. Але ця гра не може тривати вічно, зрештою вона заходить у точку конфлікту", - вважає міністр .

Як повідомлялося, в понеділок Угорщина підписала новий довгостроковий контракт із російським концерном "Газпром" на постачання газу в обхід України.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА