08:02 28.09.2021

Виступ Зеленського на Генасамблеї ООН був одним із найбільш очікуваних і мав потужний ефект

2 хв читати
Виступ Зеленського на Генасамблеї ООН був одним із найбільш очікуваних і мав потужний ефект

Виступ президента України Володимира Зеленського на Генеральній Асамблеї ООН був одним із найбільш очікуваних і мав потужний ефект, цитує главу офісу президента Андрія Єрмака прес-служба глави держави.

"Було дуже багато уваги (до виступу президента України на сесії Генасамблеї. - ІФ). Ми отримали багато повідомлень і дзвінків: з Держдепу США, від Білого дому, від європейських партнерів, з дуже теплими словами підтримки і враженнями від виступу президента. Це мало дуже потужний ефект", - сказав Єрмак в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

За його словами, Зеленський у виступі наголошував на необхідності реформування ООН.

"Президент України Володимир Зеленський під час виступу на дебатах 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН закликав реформувати Організацію Об'єднаних Націй з метою підвищення її ефективності, адже це питання давно назріло", - йдеться в повідомленні.

"Президент говорив про те, що найгірше, якщо ООН перетвориться в Лігу Націй або "в супергероя на пенсії". Сьогодні виклики перед світовою спільнотою такі, що дуже важливо змінити такі речі, як зловживання правом вето, яке ми бачимо в останні роки, як те, що немає рівності між країнами. Ті цінності, і ідеологія, з якими створювалася ООН, повинні повернутися в її стіни", - наголосив Андрій Єрмак.

Керівник офісу президента зазначив, що для жителів окупованого Криму було дуже важливо почути з трибуни Генасамблеї ООН слова глави держави про необхідність деокупації півострова. Андрій Єрмак зазначив, що Україна очікує підписання ООН декларації саміту Кримської платформи.

"Ми знаємо, як успішно і потужно відбувся саміт Кримської платформи, скільки делегацій було на ньому. Ще не з`явився підпис Організації Об'єднаних Націй, але право підпису відкрито, і я думаю, що з часом учасників і підписантів декларації ставатиме більше", - додав він.

Андрій Єрмак також розповів, що в Нью-Йорку президент провів низку двосторонніх зустрічей зі світовими лідерами, під час яких порушив питання про звільнення незаконно утримуваних українських громадян і деокупацію територій України.

"Під час цих зустрічей обговорювалися питання окупованих територій, багато йшлося про список ув'язнених, який був переданий всім, з ким проводилися ці зустрічі", - сказав керівник офісу глави держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА