13:17 28.09.2021

Пєсков: Саміт "нормандської четвірки" хотілося б провести якомога раніше, але його треба підготувати

2 хв читати
Пєсков: Саміт "нормандської четвірки" хотілося б провести якомога раніше, але його треба підготувати

Було б добре провести саміт лідерів "нормандської четвірки", доки Ангела Меркель не перестала бути канцлером Німеччини, але є ризик не встигнути, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Так, такий ризик є, всім хотілося б провести його якомога раніше і загалом абсолютно зрозуміло, що для цього потрібно зробити. Найкраще це зрозуміло, напевно, нашим візаві в Києві, але, на жаль, вони не хочуть цього робити", - сказав Пєсков журналістам у понеділок.

Так він відповів на запитання про бажання Києва провести цей саміт до відходу Меркель з посади і про те, чи є ризик, що це не вдасться.

"Нам відомо, справді, таке побажання з різних сторін, не тільки з боку Києва, висловлювалося, і, дійсно, це було б добре. Але тут є дуже важливе "але". Як ми і говорили, провести саміт заради саміту немає жодного сенсу, він має бути підготовлений, тим більше в умовах гострої дефіцитності будь-яких результатів виконання раніше досягнутих домовленостей", - зазначив Пєсков.

За його словами, підготовкою цього можливого саміту і ревізією нинішнього стану справ у цій галузі опікуються і міністерства закордонних справ чотирьох країн, і політрадники.

"Але поки що похвалитися особливими результатами ми не можемо", - зазначив прес-секретар президента РФ.

Україна працює над тим, щоб саміт лідерів країн "нормандської четвірки" з питань врегулювання ситуації на Донбасі відбувся до закінчення каденції федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, заявив Андрій Єрмак, глава Офісу президента Володимира Зеленського.

"Тривають консультації в "нормандському форматі", і відеоконференції, і реальні зустрічі між сторонами... Ми сьогодні працюємо над тим, щоб зустріч лідерів "нормандського формату" відбулася ще до закінчення каденції Меркель. І ми вважаємо, що це було б дуже справедливо, тому що вона справді дуже багато для цього зробила", - заявив Єрмак в ефірі телеканалу ICTV у понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА