10:05 29.09.2021

Перемогу на виборах лідера правлячої Ліберально-демократичної партії Японії здобув Фуміо Кісіда

2 хв читати

Новим головою правлячої Ліберально-демократичної партії Японії за підсумками виборів, що відбулися в середу, став екс-міністр закордонних справ країни Фуміо Кісіда.

До цього Фуміо Кісіда та його суперник - міністр у справах адміністративної реформи, який відповідає за вакцинацію в країні, Таро Кано - вийшли до другого туру голосування. На другому етапі голосування Фуміо Кісіда отримав 257 голосів, а Таро Коно - 170.

Водночас у першому турі голосування розрив між двома кандидатами становив один голос: 256 голосів було подано за Фуміо Кісіда та 255 - за Таро Коно. Тоді з боротьби вибули обидва кандидати-жінки - колишній міністр внутрішніх справ Санае Такаїті і нинішній заступник генерального секретаря партії Сейко Нода.

Згодом новий голова ЛПД має стати прем'єр-міністром - 100-м в історії країни починаючи з XIX століття. Затвердження нового прем'єр-міністра країни має відбутися в парламенті 4 жовтня, однак ця процедура багато в чому має формальний характер: відповідно до японської політичної традиції, лідер правлячої партії, як правило, стає прем'єр-міністром країни.

Пізніше, до початку листопада, в Японії мають відбутися парламентські вибори.

Наступник мав прийти на зміну прем'єр-міністру Сіндзо Абе, який перебував на посаді глави уряду та лідера Ліберально-демократичної партії найдовше в історії країни - з кінця 2012 року. Але у вересні 2020 року Сіндзо Абе залишив цю посаду, пославшись на стан здоров'я. До цього моменту прем'єр-міністром був Йосіхіде Суга, який при Сіндзо Абе обіймав посаду генерального секретаря кабінету міністрів.

Однак на початку вересня прем'єр Йосіхіде Суга оголосив, що не братиме участі в майбутніх виборах. Японські ЗМІ нагадували, що ця заява прозвучала на тлі критики його уряду за неефективну боротьбу з пандемією коронавірусу COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА