20:14 02.10.2021

На місцевих виборах у Грузії лідирує керівна партія "Грузинська мрія" - дані exit-poll

2 хв читати
На місцевих виборах у Грузії лідирує керівна партія "Грузинська мрія" - дані exit-poll

Грузинські телеканали відразу ж після завершення голосування в суботу на місцевих виборах оприлюднили дані exit-poll, за якими на виборах лідирує керівна партія "Грузинська мрія".

За опитуванням, проведеним на замовлення телекомпанії "Імеді" компанією "Gorbi", на виборах перемагає керівна партія, яка набрала на всіх виборчих дільницях підтримку понад 47,6% виборців, а найбільша опозиційна партія "Єдиний національний рух" - 27,1% голосів.

Грузинський телеканал "Мтаварі архі" замовив проведення екзит-полу компанії Ipsos, яка також підтвердила перше місце керівної партії "Грузинська мрія" - 38,6%, а партія "Єдиний національний рух - 33%.

Ще один грузинський телеканал "Формула" замовив опитування кампанії Edison Research, за яким також лідирує "Грузинська мрія" -43%, "Єдиний національний рух" - 39%.

Остаточні підсумки виборів будуть підведені в ЦВК Грузії пізно вночі.

Грузинська опозиція розглядає підсумки місцевих виборів "референдумом" довіри до влади. У квітні 2021 року за посередництва президента Європейської ради Шарля Мішеля керівна партія "Грузинська мрія" і кілька опозиційних партій підписали угоду про вихід Грузії з політичної кризи.

Документ передбачав проведення реформ, а також містив пункт про те, що якщо на місцевих виборах керівній партії не вдасться набрати понад 43% голосів, то будуть призначені дострокові парламентські вибори. Пізніше керівна партія "Грузинська мрія" вийшла з цієї угоди. Її представники заявили, що дострокових парламентських виборів не буде, навіть якщо керівна партія набере на місцевих виборах 1% голосів виборців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА