13:30 05.10.2021

ВР внесла до порядку денного сесії питання про відкликання Разумкова з посади спікера

2 хв читати
ВР внесла до порядку денного сесії питання про відкликання Разумкова з посади спікера

 Верховна Рада включила до порядку денного питання про відкликання голови парламенту Дмитра Разумкова із займаної посади.

Відповідне рішення підтримали 246 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок, з них 211 від фракції "Слуга народу".

Головуючий на засіданні перший віце-спікер Руслан Стефанчук нагадав, що напередодні до парламенту надійшла пропозиція від 175 народних депутатів про відкликання спікера.

Як пояснив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, згідно з частиною першою статті 77 Регламенту, ініціатори пропонують призначити розгляд цього питання на 7 жовтня 2021 року.

Згідно зі ст. 76 Регламенту Верховної Ради, спікер може бути у будь-який час відкликаний з посади за його прохання, а також - у зв'язку з незадовільною роботою, зокрема в разі відсторонення від ведення пленарних засідань три і більше разів протягом однієї чергової сесії парламенту, або в силу інших обставин, які унеможливлюють виконання ним своїх обов'язків. Дострокове припинення ним депутатських повноважень тягне за собою припинення його повноважень як голови парламенту.

Рішення про включення до порядку денного сесії ВР питання про відкликання з посади спікера ухвалюється на пленарному засіданні, наступному за днем внесення відповідної пропозиції. Одночасно Верховна Рада дає доручення Рахунковій палаті провести фінансову перевірку виконання кошторису парламенту цього року.

Голова парламенту готує звіт про свою роботу. Цей звіт та висновок Рахункової палати надаються народним депутатам не пізніше як за два дні до розгляду питання на пленарному засіданні.

Питання про відкликання голови Верховної Ради з посади не потребує підготовки в комітетах. Водночас стаття 77 Регламенту передбачає, що розгляд питання про відкликання спікера за рішенням більшості народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради включається до порядку денного сесії не пізніше, ніж на десятий день після включення його до порядку денного сесії.

Рішення Верховної Ради про відкликання спікера з посади ухвалюється шляхом відкритого поіменного голосування більшістю депутатів від конституційного складу парламенту та оформляється постановою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА