13:52 11.10.2021

Україні варто донести новому уряду Німеччини, на яких позиціях вона стоїть і чого хоче - посол

2 хв читати
Україні варто донести новому уряду Німеччини, на яких позиціях вона стоїть і чого хоче - посол

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка після парламентських виборів, що відбулися 26 вересня, залишить свою посаду, була особисто зацікавлена у відстоюванні інтересів України в конфлікті з РФ, і не варто очікувати такої самої залученості в цю проблематику від нового глави німецького уряду, як і різкої зміни курсу, зазначає посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

"З Ангелою Меркель Україна втрачає людину, яка надзвичайно зацікавлена в країні на дуже особистій основі, тому що вона була в самій гущі подій у 2014-2015 рр.", - сказала Фельдгузен на прес-конференції в Києві у понеділок.

Посол зазначила, що це було рішенням Меркель - втрутитися в конфлікт між РФ та Україною у 2014 році. "Я вважаю, що для України найважливіше, коли вона вирішила в 2014 році спробувати допомогти Україні, коли Росія напала влітку 2014 року, після анексії Криму в березні. Це було її рішення втрутитися разом із Францією", - пояснила дипломат.

Вона наголосила, що побачила надзвичайну участь Меркель у боротьбі з РФ за курс України. "І відтоді вона продовжувала бути зацікавленою на щоденній основі в тому, що відбувалося в Україні. Я залишила Україну влітку 2015 року, і ми все ще писали щоденні звіти, і коли ми хотіли це припинити, тому що це було багато роботи для посольства, ми отримали від відомства федерального канцлера сигнал, що вона читає їх щодня. Тож ми продовжили писати щоденні звіти, і ми все ще пишемо щотижневі звіти, навіть у 2021 році, тому що вона справді цікавиться", - зазначила Фельдгузен.

Водночас дипломат звернула увагу на те, що німецька політика, особливо німецька міжнародна політика, ніколи не змінюється різко після виборів. "У нас у Німеччині є політичний консенсус, особливо з міжнародної політики, і я не очікую, що в цьому новому уряді, яким би він не виглядав, - ми лише на перших стадіях формування нової коаліції, - буде велика зміна (щодо України - ІФ). Великою зміною буде те, що на чолі цього уряду буде людина, яка не була особисто залучена в усе, що стосується України", - наголосила вона.

Фельдгузен зазначила, що тому необхідно працювати над тим, щоб дати зрозуміти новому уряду, на яких позиціях стоїть Україна і чого вона хоче від Німеччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА