12:00 12.10.2021

Замість реалізації реформ влада скотилася до тотального лицемірства - нардеп Рудик

2 хв читати
Замість реалізації реформ влада скотилася до тотального лицемірства - нардеп Рудик

У монобільшості є всі інструменти для ухвалення необхідних для країни рішень, однак члени правлячої команди надали перевагу ролі виконавців завдань Офісу президента, а не реформаторів, заявила народний депутат, лідер партії "Голос" Кіра Рудик.

"Впровадження реальних реформ? Прозоре розслідування справи "вагнерівців"? Боротьба з корупцією? Ні. Пріоритети влади сьогодні далекі від інтересів держави. І це чітко відслідковується у тих кроках і рішеннях, які вона декларує. Законопроект 5600, який піднімає податки для малого і середнього бізнесу. Влада декларує боротьбу з олігархами, але змушує платити більше людей справи, які власною працею заробляють та створюють робочі місця", - наводить слова Рудик прес-служба "Голосу".

Парламентарій нагадала, що міністр фінансів Сергій Марченко відверто говорить, що від закону про олігархів бюджет не отримає ні копійки, водночас завдяки законопроекту №5600 - від 20 до 30 млрд гривень "здеруть" з малого і середнього бізнесу.

"Не з олігархів, не з ренти, не з додаткових платежів. Рівень лицемірства тут вражає, бо "слуги" говорять, що нібито хочуть боротися з олігархами, а тим часом обкладають податками звичайних людей", - наголосила Рудик.

Вона також зазначила, що закон про столицю має стати "новим раундом битви команди президента проти чинного мера".

Політик переконана, що в цьому випадку не йдеться про побудову ефективної системи управління Києвом, відродження реального самоврядування в столиці або про боротьбу з корупцією на рівні столиці, а виключно про те, що "Віталія Кличка бачать конкурентом Володимира Зеленського на наступних президентських виборах (на які, до речі, президент обіцяв не йти) і потрібно зробити все, щоб конкурента позбутися".

"Тут найгірше навіть не те, що заради політичної доцільності влада хоче нівелювати вибір киян, а те, що фундаментальний і дуже потрібний закон про столицю пишеться виключно під запит Офісу президента, а не в інтересах жителiв мiста", - зазначила народний депутат.

Водночас держбюджет-2022 Рудик назвала бюджетом для влади, а не для українців, оскільки наразі в ньому - "нуль гривень на підтримку підприємців, мізерні кошти для енергозбереження, недостатнє фінансування медицини та онлайн-освіти. Хоча все це -нагальна необхідність".

На переконання лідера "Голосу", першочерговими питаннями, на яких має сконцентруватися український парламент, є боротьба з пандемією, підтримка малого і середнього бізнесу та виплата субсидій, а також втілення в життя реальної судової реформи, далекоглядна дипломатія і системна підтримка армії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА