17:36 12.10.2021

"Тарифний меморандум" загрожує замерзанням половині країни, ситуацію врятує лише дешевий український газ - Тимошенко

2 хв читати
"Тарифний меморандум" загрожує замерзанням половині країни, ситуацію врятує лише дешевий український газ - Тимошенко

Меморандум, запропонований українським урядом місцевим громадам, не вирішує проблеми подорожчання в Україні, і сотні населених пунктів у всій країні вже зараз опинилися перед небезпекою залишитися в морози без опалення, заявляє лідерка Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Як повідомляється на сайті політсили у вівторок, Тимошенко заявила про це в Тростянці Сумської області за підсумками зустрічей із мерами кількох міст регіону. За її словами, влада має негайно ухвалити рішення про направлення на потреби людей і бюджетних установ газу українського видобутку, собівартість якого становить 1 грн за 1 куб. м.

"У меморандумі записали, газ для дитячих садків та лікарень коштуватиме 13 грн за кубометр. Це в 13 разів дорожче за собівартість видобутку нашого газу. Але і по 13 грн його не існує - по 47 грн пропонують його бюджетним установам! В 47 разів дорожче за собівартість! "Нафтогаз" отримує надприбутки, а людей і місцеві бюджети вганяють у борги. Ці неподобство та корупція мають бути негайно припинені", - сказала лідерка "Батьківщини".

За словами Тимошенко, команда "Батьківщини" розробила законопроект №4680, який передбачає, що газ вітчизняного видобутку скеровується на потреби населення і бюджетних установ із 30% рентабельністю, як і було до 2014 року.

"Місцеві бюджети нині не можуть платити за газ стільки, скільки вимагає уряд... Достатньо однієї команди керівника держави для того, щоб змінити історію. І це означатиме, що ми збережемо в бюджеті дуже багато грошей, а нашим громадянам дамо надію на тепло в оселях", - зазначила політик.

Також команда "Батьківщини" наполягатиме на терміновому ухваленні змін до бюджету, які збільшать "газові" компенсації для громад, які їх найбільше потребують, додала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА