12:39 19.10.2021

Тимошенко: Ситуація в енергетиці катастрофічна, тільки термінові професійні дії захистять людей і бізнес

2 хв читати
Тимошенко: Ситуація в енергетиці катастрофічна, тільки термінові професійні дії захистять людей і бізнес

В Україні наразі розгортається повномасштабна енергетична криза, і щоб мінімізувати її наслідки на країну, необхідно впровадити надзвичайний стан в енергетиці та ухвалити національну програму дій, ідеться в заяві на сайті Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" у вівторок.

Як заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час свого виступу з трибуни Верховної Ради, також команда політсили вимагає провести нараду з прем'єр-міністром і негайно переглянути проект бюджету.

За її словами, енергетична криза в Україні поглиблюється не тільки через некомпетентність влади, а й через корупційні махінації з перепродажем українського газу.

"Ми знаємо, що собівартість українського газу становить 1 грн, людям його продають по 7, бюджетній сфері - по 13. Посередники заполонили цю систему і корупція сьогодні досягла апогею в перепродажі українського природного газу. Для промисловості ціна доходить до 50 грн за кубометр, тому буквально через місяць ми отримаємо ціни на продукти харчування і предмети першої необхідності, які будуть недоступні для людей. Інфляція досягне найвищих рівнів", - застерегла Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" також попередила про відсутність на складах вугілля, а в сховищах природного газу, достатнього для проходження опалювального періоду.

"Наразі владі треба не байки розповідати з трибуни, а негайно рухатися за законом про ринок газу, впроваджувати надзвичайний стан в енергетиці та ухвалювати національну програму дій. Не підвищувати податки, а знімати ціну на енергоносії до скасування ПДВ. Потрібні прямі підтримки й дотації бізнесу ключових стратегічних галузей. Ми вимагаємо негайної наради з прем'єр-міністром, перегляду проекту бюджету і впровадження невідкладних заходів на базі національного плану дій, щоб врятувати країну в цей період", - закликала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА