10:22 20.10.2021

За Зеленського готові голосувати 24,7% українців, за Порошенка 15,6% - опитування КМІС

2 хв читати
За Зеленського готові голосувати 24,7% українців, за Порошенка 15,6% - опитування КМІС

Нинішній президент України Володимир Зеленський отримав би найбільшу підтримку населення на виборах глави держави, якщо вони відбувалися б найближчої неділі, набравши 24,7% голосів українців, які визначилися зі своїм вибором, свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 15-18 жовтня 2021 року.

Згідно з даними дослідження, Зеленський отримав би 19,1% серед усіх респондентів і 24,7% серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором.

На другому місці п'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, за якого проголосували б 12,1% серед усіх респондентів і 15,6% серед тих, хто визначився з вибором. На третьому місці - лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко з показниками, відповідно, 9,4% і 12,2%.

Далі, за результатами КМІС, слідують лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко (7,3% і 9,4%), лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко (6% і 7,8%) та екс -спікер парламенту Дмитро Разумков (5,5% і 7,1%).

Інші кандидати мають низьку підтримку.

Соцопитування проводили методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (випадкової генерації телефонних номерів і подальшим статистичним зважуванням). Загалом опитано 1 200 респондентів, що проживають в усіх регіонах України (крім АР Крим).

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не входять території, тимчасово неконтрольовані владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА