11:55 21.10.2021

До ВР проходять 8 партій, рейтинги "Євросолідарності" та "Слуги народу" зрівнялися - соцопитування КМІС

2 хв читати
До ВР проходять 8 партій, рейтинги "Євросолідарності" та "Слуги народу" зрівнялися - соцопитування КМІС

Вісім політичних партій подолали б п'ятивідсотковий прохідний бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, є шанси на проходження до парламенту ще у двох партій, які отримали рейтинг у рамках статистичної похибки, свідчать результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 15-18 жовтня.

За партію "Європейська солідарність" проголосували б 15,7% респондентів, які визначилися з вибором, за партію "Слуга народу" - 15,5%, за "Батьківщину" - 13,6%, за "Опозиційну платформу - За життя" - 13%, за партію "Сила і честь" - 8,6%, за партію "Наші" - 5,7%, за Радикальну партію Олега Ляшка та "Українську стратегію Гройсмана" - по 5,6%, повідомляється на сайті КМІС.

Нижче прохідного бар'єру, але в рамках статистичної похибки результат партії "Свобода", за яку готові проголосувати 4,4% респондентів, що визначилися, і партія Шарія з результатом 3,6%.

За партію "Удар" мають намір проголосувати 2,4% респондентів, які визначилися, за партію "За майбутнє" - 1,8%, за "Голос" - 1,6%, за "Пропозицію" - 1,2%, за партію "Україна - наш дім" - 1,1%, за всі інші партії разом узяті - 0,7%.

Крім того, 0,9% загальної кількості опитаних заявили, що не мають наміру брати участі в голосуванні на парламентських виборах, 6,7% мають намір проголосувати проти всіх представлених політсил, а 4,1% не змогли дати відповідь.

Порівняно з проведеним у вересні опитуванням зафіксовано зниження рейтингу партій "Європейська солідарність" та "Слуга народу" і зростання рейтингу всіх інших політсил. При цьому якщо місяцем раніше за "Євросоліданість" були готові проголосувати 17,4% респондентів, які визначилися, а за "Слугу народу" 20%, то в жовтні рейтинг "Євросолідарності" вперше за довгий час перевищив рейтинг партії влади.

Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів 1200 респондентів віком 18 років і старше, які проживають у всіх підконтрольних уряду регіонах України. Вибірка репрезентативна, статистична похибка з ймовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1 не перевищує 3,2% для показників, близьких до 50%, і 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Джерело: https://kiis.com.ua/?lang=ukr&cat=reports&id=1066&page=1

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА