13:15 21.10.2021

Проект держбюджету-2022 не відповідає викликам, що стоять перед українським суспільством, - лідер "Голосу"

2 хв читати
Проект держбюджету-2022 не відповідає викликам, що стоять перед українським суспільством, - лідер "Голосу"

Лідер партії "Голос" Кіра Рудик заявляє, що влада не має жодних стратегічних планів напередодні зростання цін, а опозиція пропонує декілька послідовних рішень, результат яких можна спрогнозувати, повідомляє прес-служба політсили.

"Поточний проект бюджету-2022 не відповідає тим викликам, що стоять перед українським суспільством. Додаткове фінансування зарплат медиків - це добре, але недостатньо для захисту людей від коронавірусу. В бюджеті не знайшлося достатніх грошей для кисневих станцій, тому все ще залишається проблема із забезпечення медиків необхідним. Чи є у бюджеті гроші на підтримку підприємців, що страждають від економічної кризи та обмежень, пов'язаних із коронавірусом? Ні", - сказала Рудик.

"Чи передбачено у бюджеті достатньо грошей, щоб інвестувати в енергозбереження та сучасні технології, які дають змогу економити газ та убезпечити країну від "газових воєн", які веде "Газпром"? Ні", - додала вона.

На переконання Рудик, довгостроковим рішенням проблем із тарифами є енергозбереження. "Насамперед - енергозбереження житлового фонду та модернізація тепломереж. Це дасть змогу і людям, і державі зекономити кожної наступної зими та вирішити питання тарифів і субсидій у довготривалій перспективі. Необхідна також реальна програма підтримки підприємств, щоб тисячі українців не втратили роботу через черговий локдаун та інші наслідки коронавірусної кризи. У 2022 році дуже важливо інвестувати в медицину", - зазначає парламентарій.

Тому "Голос" наполягає на тому, що згідно із законопроектом народного депутата Інни Совсун у держбюджеті-2022 мають бути закладені кошти на закупівлю кисневих станцій, а 5% ВВП мають бути спрямовані на фінансування медицини, зазначила Рудик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА